Sport

Vincenzo Nibali verliest carrière?

De renner van Trek-Segafredo ging onderuit tijdens een fietstocht in de buurt van Lugano en werd meteen naar het ziekenhuis gebracht om zich te laten onderzoeken. Daar stelden artsen een samengestelde breuk in de rechterpols vast.

De 36-jarige renner heeft in samenspraak met het team besloten om zich donderdag in Zwitserland te laten opereren. Daarna kan worden ingeschat hoelang het herstel ongeveer gaat duren en of deelname aan de Giro nog haalbaar is.

Caster Semenya een man?

Wereldkampioene Caster Semenya behaalde haar eerste belangrijke in 2009, hier won ze de nationale kampioenschappen op de 800 meter.
Vlak voor de 800 meter in Berlijn werd bekend dat de IAAF aan Semenya had gevraagd om een geslachtstest te doen.
Semenya zou te mannelijk zijn en dus niet mee mogen doen met de vrouwen, er is een geslachtstest gedaan en in de tussentijd mocht Semenya niet rennen.
Uit de test bleek dat Semenya echt een vrouw was alleen met een te hoog testosteron gehalte.
volgens de Bond moet Semenya nu hormoonregelaars slikken om haar te hoge testosteron gehalte naar beneden te halen.

Semenya wil hier niet aan mee werken, zij vindt dat als vrouwen kunnen laten zien dat ze officieel vrouw zijn ze geen hormoonregelaars hoeft te nemen.
Semenya is in hoger beroep gedaan en wacht nu af wat de raad beslist.

Iraanse televisie grijpt hard in na voetbal fiasco.

Sian Massey-Ellis is al 10 jaar actief in de Premier League en uitgegroeid tot een gerespecteerde scheidsrechter.
Afgelopen zondag maakte zij deel uit van de wedstrijd Tottenham-Manchester United, de wedstrijd werd ook in Iran uitgezonden.

De Iraanse voetbalfans waren negatief verrast op het moment dat de vrouwelijke scheidsrechter in beeld kwam. Op beeld waren de blote benen van Sian Massey-Ellis te zien en dit mag niet in Iran, om deze reden liet de camera elke keer een ander shot zien in plaats van de scheidsrechter.

De iraanse televisie was woest dat er geen rekening gehouden werd met hun geloof.