Binnenlands nieuws

Kinderen Ruinerwold starten civiele zaak tegen vader

Zes van de negen kinderen leefden jarenlang verscholen voor de buitenwereld op een afgelegen boerderij in de buurt van het Drentse dorp Ruinerwold. De vader werd ervan verdacht dat hij hen jarenlang tegen hun wil vasthield. Ook stond hij terecht voor seksueel misbruik van twee van zijn kinderen.

In 2019 kwam de zaak aan het licht nadat een van de oudere kinderen alarm had geslagen.
De jongen was ontsnapt uit de boerderij en is naar de stamkroeg gegaan, daar heeft hij 5 biertjes achterover getikt en heeft toen zijn verhaal gedaan.
Na zijn verhaal hebben mensen de politie gebeld en werden alle kinderen op een boerderij in Ruinerwold ontdekt.

De oudste kinderen willen nu zelf een zaak tegen hun vader opstarten, dit omdat de rechtbank heeft besloten om de vader niet te vervolgen omdat hij een herseninfarct heeft gehad en niet meer toerekeningsvatbaar is.

Monique Westenberg en André Hazes over relatie heen?

André en Monique waren sinds vorig jaar februari weer bij elkaar, nadat de zanger enkele maanden een relatie met Bridget Maasland had. Het afgelopen jaar leken André en Monique gelukkiger dan ooit. In december maakten de twee bekend dat ze wilden gaan trouwen. 

De afgelopen dagen gingen de geruchten rond dat André alweer een nieuwe vriendin zou hebben, het zou hierbij gaan om Sara van Soelen.
Sara en André zouden al meerdere keren samen gespot zijn en er zijn zelfs foto’s opgedoken.

Er gaan ook geruchten rondom Monique, zij zou ook alweer een nieuwe relatie hebben.
Volgens de geruchten zou zij het erg gezellig hebben met Tino Martin, Echter wordt dit ontkent.

Janssen vaccin ook stopgezet

De problemen die zich voordeden met het vaccin van AstraZeneca, lijken zich te herhalen. Vorige week meldde de Europese medicijnautoriteit Ema dat er ruim tweehonderd gevallen waren gemeld van een gevaarlijke bijwerking van dit vaccin: een combinatie van stollingsproblemen en een tekort aan bloedplaatjes. Dat was op een totaal van 34 miljoen inentingen nog altijd een zeldzaamheid, maar het waren er zo veel dat Ema een verband verwacht.

De gevaarlijke bijwerkingen waren onder andere hersentrombose en ernstige ziekte zonder medische achtergrond.